Морський ангел (Clione limacine)

Напівпрозорий молюск морський ангел відноситься до загону Голотелых, який неквапливо борознить простори крижаних вод Північного моря.

Ці морські янголи мешкаю на глибині 500 метрів, і населяють водні простори біля снігових берегів Північної Європи і Аляски. Крім того, вони зустрічаються в Тихому океані і Північному Льодовитому океані. Вкрай рідко можна також зустріти і в північних територіях Атлантичного океану. Як і сотні років тому, вони своїми крихітними параподиями мандрують у водною гладдю. Такі параподии нагадують невеликі крила, з-за чого вони і отримали назву морських ангелів.
Морський ангел (Clione limacine)
Але, не дивлячись на свій милий вигляд, морські янголи відносяться до хижаків і завжди знаходяться на чеку. Вони завжди готові, розправиться зі своєю здобиччю.

В основний раціон їжі морського ангела, а точніше його ласощами є крылоногий лімацін. Припадаючи двоюрідним братом «ангела», цього лимацина називають «морським чортом».

Вживання в їжу свого родича йде по розпланованому схемою. Спочатку «ангел» наводить свої дії три щупальця, які утримують хваткою чіпляються до жертви. Після цього, розгортається устя раковини в ротовій порожнині і в хід йдуть гострі, вкриті хітином гаки. Ці гачки знаходяться в роті у спеціальних мішкуватих відділеннях.

З допомогою своїх міцних крюков «ангел» витягує «риса» зі своєї раковини і цілком його ковтає. Будучи справжнім гурманом, «ангели» готові розтягувати свої трапези більш ніж на годину. Але такою дією вони не захоплюються, так як «ангели» можуть стати легкою здобиччю для морської птиці або беззубого кита.