Метелик-ведмедиця (Euchaetes egle)

Зовнішній вид метелика-ведмедиці не відрізняється ніякої особливістю, в той час, як гусениці цих метеликів володіють унікальною зовнішністю. Хоча у них і яскравий вигляд, зате виглядають вражаюче.
Метелик-ведмедиця (Euchaetes egle)
Все тіло їх вкрите довгими ворсинками чорного, білого і жовтого кольору. Така підвищена мохнатость у гусениць з'являється тільки останнім часом, перед тим, як вони перетворяться на звичайних коричнево-сіруватих метеликів. У метеликів залишається тільки жовте черевце з чорними крапочками, як нагадування про минуле яскравою забарвленням.

Ведмедиці Euchaetes egle мешкають на півдні Північної Америки — від Флориди і Техасу до південних районів Канади. Харчуються і гусениці і метелики виключно молочаем, який крім їжі служить їм ще й засобом захисту від ворогів, особливо від кажанів. Гіркий сік молочаю, який надходить у кишечник гусениць разом з переробленої листяної кашкою, містить величезну кількість глікозидів, який виробляє у хижаків отруєння. Цією речовиною володіють і дорослі метелики, тому вони теж представляють серйозну небезпеку для їх ворогів. Але все ж головним способом захисту для ведмедиці є звуки, схожі на постукування музичними тарілками, які вони створюють парними органами. Кажани сприймають ці звуки, і не ризикують поласувати метеликом, відмінно знаючи, що метелик отруйний.

Гусениці ведмедиці надзвичайно ненаситні: всього кілька штук на одній рослині молочаю, вони залишають від нього одні стебельця. Виростає кожна гусениця довжиною близько 35 мм, після чого відбувається перетворення в метелика.