Черв'яки-мандрівники

Коли приходить час відправлення в велику подорож глибоководних черв'яків, вони струшують з себе пісок і мул повністю віддаються водного течії океану.

Так вважають вчені, які багато років тому, після довгих вивчень, дійшли висновку — цей вид хробаків мало вивчений. В ході досліджень, вони вивчали поведінку і образ життя цих загадкових кишково дихаючих морських організмів. Мешкають такі організми у водах Тихого та Атлантичного океану. Коли настає період сильної течії, вони починають дрейфувати по дну океану на різних висотах. Висота дрейфуючого хробака може досягти до двадцяти метрів або ж кілька сантиметрів від дна.
Черв'яки-мандрівники
Раніше вчені вважали, що середовищем існування цих черв'яків є мілководні території. Але таку передбачувану інформацію спростили британські вчені з центру океанографії. Вони довели, що на глибині 4000 метрів, на дні океану, існує життя, і багато представників цих місць ще не вивчило людство.

Такі хробаки ведуть одиночну життя. Вони добувають своїм малим хоботком з дна океану їжу, яка прятана між піщинками. Розташований хоботок на кінці тіла, дістає розкладені рештки тварин або рослин. Існують деякі види червів, які не фільтрують їжу від піску, а ковтають разом з ним. Адже такий пісок містить мікроорганізми, які потрібні для життєдіяльності цих черв'яків. Таке харчування чимось нагадує земляних черв'яків.

Дихання черв'яків деяким чином схоже на дихаючу систему риб. Захоплюючи воду, насичену киснем, вони випускають через жабри, які знаходяться в хоботке. Довжина таких глибоководних черв'яків становить до десяти сантиметрів. Але є деякі види, які досягають довжини до півметра. Кровоносна система черв'яків не містить клітин, а кров має прозорий колір.