Алкіной (Atrophaneura alcinous)

Алкіной — вид метелики з родини вітрильники, що відноситься до загону лускокрилих.

Мешкає комаха на території Корейського півострова, а так само в Японії та Китаї. Іноді може зустрічатися в районі Уссурі і Примор'я.
Це метелик невеликих розмірів, з розмахом крил близько дев'яти сантиметрів. Забарвлення цієї комахи - ювелірна робота. Крила мають сіре забарвлення з чорною окантовкою поздовжніми прожилками. Край задніх крил покриті дрібними червоними цятками у формі півмісяця. Так само на них є досить довгі хвостовидные вирости.
Алкіной (Atrophaneura alcinous)
Побачити цю метелика можна в чернопихтово — широколистяних лісах, уздовж струмків і річок, так як саме там росте хвилівника маньчжурський, який є основною їжею гусениць.

Алкіной дає два покоління в рік: перший в червні, а друге в серпні. Самка відкладає по одному яйцю, на нижню частину листя. Другий виводок, як правило, дрібніші першого.

Живиться метелик пилком жимолості, черемхи, жимолості, аралії та інших рослин, які цвітуть під час її літа.

Літають представники цього виду досить повільно. Самці віддають перевагу жити на деревах, а самки практично весь час сидять у траві.
На сьогоднішній день, ця метелик знаходиться під загрозою повного зникнення. Це пояснюється, рідкісної поширеністю кормової рослини. Хоча в місцях його виростання кількість цих метеликів досить значне.