Черепаха зелена (Chelonia depressa)

Австралійська зелена черепаха або плоскоспинная австралійська черепаха. Належить до виду морських черепах, сімейства Cheloniidae.

Відрізняється вона від інших черепах, своєю будовою панцира, яка має плоску овальну форму, сірувато — зеленуватого кольору. Лапки у неї світлого кольору з одним кігтем, який потрібен їй для того, що б виривати нори в піску для відкладання яєць. Ще одним її відмінністю є те, що яйця великі, але їх менше ніж у інших черепах. Розмір дорослої черепахи становить 100 см. в довжину і до 90 кг у вазі.
Австралійська зелена черепаха

Ареалом їх проживання, є територія від півдня Індонезії і до півночі Австралії, так само їх можна зустріти біля берегів Нової Гвінеї. Живляться вони різними безхребетними, водоростями, молюсками… та іншої дрібної океанської живністю.

Період спарювання у цих черепах відбувається в море, так що самці ні коли не виповзають на сушу. Кладка яєць буває раз в два або три роки і тільки на Австралійських берегах. Самка за один сезон може зробити три, чотири кладки в середньому по 50 яєць. Яйця набагато більше, ніж у інших черепах, і тому інкубаційний період триває 50-55 днів.

Австралійська зелена черепаха є вимираючим видом, вона занесена в Червону книгу. Причиною тому є єноти, які знищують кладки, поїдаючи яйця. Так само люди виловлюють черепах з-за їх делікатесного м'яса, яке дуже дорого цінується.